Gepubliceerd op zondag 29 november 2020 10.52 u. ( op www.genk.be)
Stad Genk heropent zwembad, expo Tim Walker en Emile Van Dorenmuseum. Coronaveilig winkelen vanaf 1 december in voorbereiding.

Al zijn we nog niet uit de gevarenzone, toch evolueren de coronacijfers nu echt wel in de goede richting. De meeste mensen zullen de eerste beperkte versoepelingen van de maatregelen dan ook verwelkomen. Voor stad Genk betekent de versoepeling concreet dat het bestuur de heropening voorbereidt van de expo Tim Walker op C-mine, het Emile Van Dorenmuseum en het stedelijk zwembad in het SportinGenk Park. Verder zorgt de stad ook voor extra inzet om het heropenen van de winkels veilig te kunnen laten verlopen vanaf 1 december.

HEROPENING WINKELS OP 1 DECEMBER

Genk is klaar om de winkels op een coronaveilige manier te heropenen op dinsdag 1 december. Enerzijds met duidelijke signalisatie van de looplijnen in het centrum en de bovenlokale handelsstraten, anderzijds zet de stad in op handhaving. Camera’s zorgen in het centrum voor crowd control en Genk zet ook weer hygiënecoaches en gemeenschapswachten in. Er wordt bekeken of het stadhuis, net als tijdens de eerste golf, op zaterdagnamiddag kan openblijven om op die manier een extra openbaar toilet te voorzien voor het winkelende publiek. De koopzondagen in december zullen doorgaan zoals gepland, net om meer spreiding van mensen te genereren.

Winkel lokaal

De heropening van de winkels geeft opnieuw zuurstof aan onze lokale handelaars. Het stadsbestuur moedigt mensen dan ook aan om lokaal te winkelen, hetzij online, hetzij ter plaatse. Om dit laatste veilig te laten verlopen pleiten we voor meer spreiding in tijd en ruimte. Koopzondagen zijn hier een belangrijk element, maar we roepen ook op om buiten de drukke piekmomenten te komen winkelen: bijvoorbeeld overdag op weekdagen of na 16 uur.

EXPO TIM WALKER EN EMILE VAN DORENMUSEUM

Ook voor het Genkse vrijetijdsaanbod komen er weer wat meer mogelijkheden. Zo stelt C-mine alles in het werk om de expo Tim Walker volgende week nog te heropenen. Dat moet wel gebeuren op een veilige manier, en enkel op reservatie. Rerserveren voor de expo kan vanaf dinsdag 1 december. Later in de week opent de expo.

Het Emile Van Dorenmuseum gaat ook terug open, al is er nog geen datum bepaald. Het museum had een tentoonstellingswissel gepland midden december en bekijkt wat het meest haalbare scenario en timing voor heropening is.

ZWEMBAD DINSDAG WEER OPEN

Tot slot zullen vele klanten van het zwembad ook reikhalzend uitkijken naar dinsdag, want dan heropent ook het zwembad van het SportinGenk Park. Ook dat gebeurt na reservatie.

s.

Pin It on Pinterest

Share This